Geniala teniszpályavonal 4cm széles Geniala műanyag teniszpálya vonalgarnitúra (Turnier)

Cikkszám: TL001
Rövid leírás:

Geniala műanyag teniszpálya vonalgarnitúra (Turnier)

Német gyártmányú Geniala teniszpályavonal tartós megbízható és kényelmes megoldást nyújt, min. 5 éves élettartam, prémium minőség!  Az egyes vonalak a pályafelmérésnek megfelelően, egy darabból készülnek. Egy vonalgarnitúra egy komplett páros pálya kialakításához szükséges összes vonalat és a fektetéshez szükséges tartozékokat, talajhorgonyokat tartalmazza.

– 2 db Geniala alapvonal 10,97 m (fehér, vonalvastagság 4 cm)

– 2 db Geniala szervavonal 8,23 m (fehér, vonalvastagság 4 cm)

– 1 db Geniala középvonal 12,80 m (fehér, vonalvastagság 4 cm)

– 4 db Geniala oldalvonal 23,77 m (fehér, vonalvastagság 4 cm)

– 9 db Geniala Turnier talajhorgony cső

– 18 db Geniala Turnier talajhorgony leszorító lemez

–  Vonalgarnitúra fektetési utasítás képekkel illusztrálva, magyar nyelvű segédlettel.

A Geniala pályavonal rugalmas PVC anyagból készült, hideg időben is gyorsan és könnyedén lefektethető. A bemarások nagysága és sűrűsége következtében jó vízáteresztő képességgel rendelkezik. Locsolás közben optimális mennyiségű víz kerül a vonal alá, a salak nedves marad, a vonal nem fordul ki. A vonalvégeket rozsdamentes vasalatok rögzítik, felhajlástól nem kell tartani. Teljes hosszban feszíthető és után feszíthető. Egyenletesen fekszik a salakban, így a kellemetlen labda-megpattanások nem fordulhatnak elő (darabokból álló vonalaknál, az átlapolásnál dupla a vastagság)

Tartós, fagyálló

A speciális PVC anyagban a fagy sem tesz kárt. Könnyű takarással télre is a salakban maradhat. Tavasszal, kevesebb munkával, újrafektetés nélkül, gyorsan készíthetjük el a pályát, ami pénz megtakarítást jelent!

Vonalszélesség, szín

A raktáron tartott standard és prémium vonalgarnitúra 4 cm széles, fehér színű. Egyéni megrendelésre szállítható 5 centiméteres szélességben, és szükség esetén sárga színben is.

Pótvonalak

Ha valamely oknál fogva egy vonal megsérül vagy használhatatlanná válik, nem kell új garnitúrát vennie. Bármely vonal külön is kapható.

172 790Ft
db
Népszerű és kiváló minőségű pályavonal. 4cm széles vonalakból áll. Összes telepítési tartozékkal és leírással együtt szállítjuk. Javítóvonalak rendelhetőek a későbbiekben. A csomag súlya 26 kg. 1. Mérje ki a pályát és jelölje ki a sarkakat! 2. A kifeszített zsinórok mentén egy speciális célszerszám segítségével vágja elő a vonal számára a megfelelő szélességű nútokat a pálya anyagában! 3. Kb. 5 cm-re a sarkaktól üsse le a rögzítő csöveket úgy, hogy a felső peremük éppen a talaj szintje alatt legyen! (Előtte tanácsos egy masszívabb rúddal előlyukasztani a pálya talaját.) A cső pereme sérülékeny, ezért használjon célszerszámot! Kezdje a lerakást az alapvonalnál, majd folytassa az oldalvonalakkal, legutoljára hagyva a T-vonal középső részét! 4. Helyezze a végmerevítőket* a vonal mindkét végébe. Figyeljen rá, hogy a merevítő a majd méretre vágott vonal tényleges végeihez essen! Kezdje a lerakást úgy, hogy a vonal egy nyílása épp a rögzítő cső felett legyen. A vonalon átdugva helyezze a rögzítőt a csőbe, és kb. 30-40 cm hosszan döngölje a földbe a vonalat, megnehezítve ezzel a végrögzítő esetleges kiugrását a feszítés során. Célszerű megkérni valakit, hogy a feszítés során álljon rá a vonal végére. 5. Tekerje szét a vonalat, majd a túlsó saroktól kb. 60-80 cm-re üsse le a spanifer-rögzítő cölöpöt. 6. Akassza a spanifert a vonalba és feszítse meg! A feszítés mértékét a vonal közepén ellenőrizheti. A függőleges irányú optimális lazaság kb. 20 cm. (Gyakorlati tapasztalat, hogy a vonal kiegyenesítésétől számítva az oldalvonalon 4, az alapvonalon 2, a többi rövidebb vonalon pedig 1-1 lyuknyit kell feszíteni.) Feszítés közben ellenőrizze a pálya állapotát, az esetleges mélyedéseket töltse fel, a domborulatokat pedig tüntesse el. Itt is helyezze a kampót a lyukba, így rögzítve a már kifeszített vonalat. 7. Döngölje a földbe a vonalat a végrögzítőkkel együtt! Ha a lehetőségei engedik, használjon kézi hengert! Henger használata esetén a vonalat elég kb. 2/3-ad részt a földbe döngölni, utána a henger egyenletesen a salak szintjével azonos magasságba préseli a vonalat. Közvetlenül a henger előtt valakinek mindig a vonalon kell állnia, különben az megemeli, félrenyomja és rosszabb esetben eltöri a vonalat! 8. Kézifűrésszel vágja méretre a vonalakat. A szakszerűtlen lerakásból adódó vonalhibákért nem tudunk garanciát vállalni